fredag 1 juni 2012

Att något som verkade så svårt....

..... i själva verket visade sig vara så lätt! 
Ikväll har jag lärt mig att splitsa rep! Tack och åter tack för youtube! Vad gjorde man innan youtube fanns? Hur lärde sig folk saker då? Snubben i filmen som visar hur man splitsar en ögla gör det på 8 minuter. Jag satt en timme och svor och fattade inte ett jota. Spelade filmen om och om igen. Men så helt plötsligt, så trillade poletten ner och detta är ju busenkelt ju! Trots att jag inte har en så däringa fin splitsnål som gubben i filmen har så tycker jag att jag lyckades rätt bra. Man kommer långt med sax och en vanlig bordskniv. Och ja, jag är satans stolt över mig själv. Det är alltid roligt att lära sig något nytt! Vad det än är! 
Snyggt va?! Bara 3 kvar nu! 

2 kommentarer:

  1. Jeanette Åkerlöf3 juni 2012 kl. 22:44

    Splitsnål är nästan knivigare än med fingrarna så länge repet är fint. Gärna med lite silke i, har man ett hårdare rep får man ont i sina fingrar om man splitsar lika mycket som jag ;)

    SvaraRadera
  2. Oj, ta hand om fingrarna så du inte splitsar sönder dem! :)

    Nu har jag inte provat med splitsnål, så jag har inget att jämföra med. Men jag tyckte saxen funkade fint! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.