onsdag 6 juni 2012

Katjiiing, 2 +1 nya!

På min lilla tripp till Blå Jungfrun, som ju är en nationalpark, blev det även besök i 3 naturreservat! På vägen ner till Oskarshamn (där båten till Blå Jungfrun går ifrån) behövde Äventyrshunden gå på dass ungefär i höjd med Söderköping och lämpligt nog dök det upp ett naturreservat vid namn Ramunderberget precis då.

Ramunderberget i Söderköping

När vi gick där och strosade fick jag en flashback att jag varit där förut...?!? Och efter lite mer strosande och sökande i hjärnbarkens bortersta vrå kom jag fram till att det var sanningen. Vecka 9 förra året  åkte jag ju långfärdsskridskor på Göta Kanal och efter avslutad skridskotur tog jag och Äventyrshunden en promiss upp på berget i Söderköping. Skillnaden idag var att jag kom från andra hållet. Men eftersom som jag räkande med detta  förra året så får det inte räknas i år!

Men däremot, på vägen hem från Oskarshamn behövde Äventyrerskan gå på dass alldeles precis när vi lämnat staden och därför stannades det till vid Figeholm. En trevlig promiss tyckte både jag och Äventyrshunden.

Figeholm strax utanför Oskarshamn

Lummig skog! 

Och så av en händelse, när jag svängde in i Västervik för att paniktanka, så ligger det ett litet naturreservat inklämnt mellan macken, bilvägen och köpcentret! Vad är oddsen för det? Så en kort promiss i Ljungåsen hann vi innan vi brummade hemåt.

Inte så stort, men ack ett naturreservat! 

Äventyrshund på väg

En aningens svårpromenerat...

Alltså är jag uppe i 15 naturreservat för året, samt att årets första nationalpark besöktes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.