fredag 22 juni 2012

Äventyr 2012:10 Midsommar i skärgården

Såhär lätt som det är nu att ta sig ut i skärgården har det aldrig varit, det kanske är därför som det är så svårt? För trots att vi numera faktiskt bor i skärgården, så har vi varit väldigt dåliga på att ta tillvara på guldkornen. För mycket jobb och annat skrammel har legat i vägen. Men idag på självaste midsommar så ska båten och vi minsann ut och luftas.

Kapten rattar skutan tryggt och säkert

Vi börjar dagen med en regelrätt fajt för att ta oss över fjärden vid Vaxholm. Alla andra ska norrut och vi ska bara tvärs över, dålig ekvation. En smula sittkotesmärta och några skumpiga svordomar senare är vi över och glider in i Pålsundet. Vi fräser runt Eriksö, Kullö och zickzackar under broar och smala vassiga sund. Bara för att konstatera att ön vi letar efter inte finns där. Men skam den som ger sig och efter lite mer puttrande har vi hittat en ö med mystiska igloos samt en och annan militärbarack på. Något som bara måste undersökas!

Militär-igloo eller?

En betongväg är utlagd för våra fötter och vi hittar inte en levande kotte när vi smyger runt bland tentipi-tält och utedass. Ön verkar öde, så vi bestämmer oss för att luncha, bada och vila här. Diesel är ett yrväder av lycka över att vara på äventyr och skuttar som aldrig förr!

Inte en röd matta, men likväl en betongväg! 

Livet är gött i skärgården och med varsin tidning slumrar vi snart i solen medan Diesel går på egna upptäcktsfärder över ön.

Diesel på egna strövtåg

Han väcker oss med en blöt nos i knävecken och talar om att det är dags att åka hemåt, om vi ska hinna gå på "Sill & Grill" som vi är inbjudna till av våra trevliga grannar!

Dags att vakna! 

Tillbaka på vår ö kastas vi in i en brännbollsturnering som pågår på liv och död, det är den avgörande grenen i "Midsommarcupen". Äventyrerskan hoppar in som förstärkning i ett av lagen, men det är oklart om hon verkligen tillför något, snarare är det kanske så att hon puttar laget över kanten till den definitiva förlusten...


Brännboll är kul, varför spelar man inte det oftare?

Viveca och Rickard har dukat upp ett dignande bord av godsaker och på monstergrillen fräses det kött i olika former och smaker.

Det vattnas i munnen va?! 

Ska det vara en grill, så ska det vara en rejäl grill! 

Bordet är dukat! 

Det enda tråkiga med den här midsommaren var att pojkvännen var tvungen att åka till USA på jobb, typ precis nu.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.