söndag 29 januari 2012

Årets alla naturreservat

En kul tjej kom förbi min monter på Vildmarksmässan i fjol och sa att hon inspirerats av mitt äventyrsår och att hon själv hade som mål att besöka 52 naturreservat under året. Jag blev jätteglad att hon inspirerats och blev själv taggad att starta jakten för att se hur många naturreservat jag kunde besöka under äventyrsåret. Här nedan ser ni resultatet.

Under min mountainbikefärd på Roslagsleden trampades det genom en hel del naturreservat.
1. Angarnssjöängen
2. Bromseby
3. Trehörningen
4. Vigelsjö
5. Råda
6. Fjällbostrand

Under min helvetesfärd på 9 mil från Sälen till Mora i Gustav Vasas spår (äventyr 8) , passerades faktiskt ett naturreservat. Om än i ett suddigt töcken.
7. Mångsbodarna

När jag åkte skridskor på Göta Kanal veckan efter så tog jag och Äventyrshunden en liten kvällspromenix i intill kanalen som faktiskt visade sig vara ett naturreservat.
8. Ramunderberget

På äventyr 15 när jag var på historisk tidsresa genom Västergötland blev det även en vandring genom
9. Kinnekulle naturreservat

Äventyr 23 hanns det med en hel del naturreservat faktiskt, det blidde inte mindre än fyra stycken på den helgen.
10. Gränsö
11. Hasselö
12. Hulöhamn
13. Vindåsen

Äventyr 38 vandrades det hejvilt i
14. Grövelsjöns naturreservat

Äventyr 39 paddlade jag genom
15. Utö naturreservat

Under äventyr 40 var jag på västkusten och vandrade genom tre olika naturreservat, samt att morgonyogan utfördes i ett annat reservat. Dessutom så besöktes Sveriges högsta sanddyn och den låg i ytterligare ett annat naturreservat!
16. Stensjön
17. Vesslunda
18. Suseån
19. Stensjö strand
20. Havredal

Äventyr 43 vandrade jag genom
21. Gräsö gårds naturreservat

Äventyr 46 provade jag på geocashing i
22.Knuthöjdsmossens naturreservat

Äventyr 47 red jag islandshäst och stannade till en stund i
23. Rimsjö naturreservat

Nummer 48 av äventyren tillbringades på en ö som också råkade vara ett naturreservat
24. Landsort/Öja

Redan veckan efter blev det ett till naturreservatsbesök i
25. Bogesundslandet

Och årets sista äventyr firades i ett naturreservat det med
26. Arholma/Idö

Men summa kardemumma, 26 naturreservat under året, det är två stycken i månaden det! Inte lika många som Eva-Marie (hon som inspirerade mig tillbaka) har besökt dock. Hon hann med 69 stycken, vilket var mer än vad hon hade som mål! Stort grattis till henne och ett litet grattis till mig som ändå är rätt nöjd med min naturreservatsjakt.

Att besöka naturreservat är ett enkelt sätt att komma ut på äventyr och garanterade genvägar till vacker natur. Det finns 3700 stycken att välja och vraka mellan i Sverige, vilket borde betyda att alla har något eller några i närheten där de bor!
Hur många har du besökt under året?

3 kommentarer:

 1. Gunnika!
  Var du inte i Tyresta och åkte skidor?? Ett till reservat att lägga till din långa lista.
  // Jägarsnus

  SvaraRadera
 2. Inte illa,men här är två till eller möjligen 3!... för när du var på morgonyoga nere hos oss i steninge var du i Stensjö strands naturreservat. Och sandkullen ligger om jag inte tar fel i Haverdalsreservatet.och så en till ( fast jag är inte helt säker här), men en del av suseån (dvs ån ni förstökte ta er över när ni var ute och gick) är också natur-reservat( gissar att det är längst ut mot havet den är det och jag vet ju inte exakt var ni gick...)
  Hälsningar
  Katrin

  SvaraRadera
 3. @Johan: Visst var jag i Tyresta, men det är en nationalpark, så den har jag redan listat en gång i tidigare inlägg! :)

  @Katrin: Tack för tipsen! Finemang då fyller jag på listan med några till! :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.