lördag 14 januari 2012

Årets bästa äventyr

Jag har nu nått fram till den sista listan om året, och det är nu ni ska få svaret på den fråga som så många av er har ställt till mig under året; Vilket har varit det bästa äventyret? 
Och för att kunna svara på den frågan måste jag först ställa mig själv frågan hur jag ska kategorisera vad som är bäst? Bäst för att det har utvecklat mig mest? Bäst för att det var den största upplevelsen? Bäst för att det gav mig högst andel adrenalinkickar? Vad är egentligen bäst? För mig handlar det om en känsla av att leva exakt precis i nuet. 

Toppen på Helags


1. Glaciärskidåkning på Helags. För att jag aldrig någonsin kommer att få uppleva samma perfekta väderförhållanden igen som under denna tur. Okej, första dagen var det verkligen skitväder, men resten av helgen såg vi inte skymten av ett endaste moln. Solen smekte våra svettiga ansikten, utsikten var vidunderlig och sällskapet var det bästa man kan tänka sig. Jag ville inte vara någon annanstans i universum än vad jag var just då. 

2. Mitt smultronställe. För att när jag och äventyrshunden satt och petade lite i elden och funderade över livet så kändes allt så enkelt. Månen spred sitt silverljus över den mörka vattenytan och en uggla hoade i natten. Jag hade inga problem alls i hela världen just då. 

3. Nyår i skärgården. För att jag fick avsluta mitt äventyrsår med dem som betyder mest för mig. För att jag fick gå den där stigen som jag så länge velat gå. För att det var ett magiskt ljus över ön. För att jag var så tacksam över mitt liv just då. 

4. Mountainbike längs Rallarvägen.  För att en dröm gick i uppfyllelse. Att få cykla längs denna otroligt vackra och historiskt mytomspunna stig var en fantastisk upplevelse och jag kände mig nära nirvana när jag hade flyt i cyklingen. 

5. Långfärdsskridsko på Göta Kanal. För att känslan jag hade i kroppen var ren och skär lycka. Att glida fram över isen i medvinden med solen som värmde min frusna näsa, det var precis vad jag behövde just då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.