torsdag 26 januari 2012

Ett måste för äventyrande

Idag tänkte jag ge er några tips på vad som absolut inte får glömmas när man ska ut på äventyr. Oumbärliga saker som jag har fått lära mig den hårda vägen att det är surt att glömma hemma.

Silvertejp, ett måste på äventyr.
Funkar till och med att göra krokar att hänga upp surfbrädan på väggen med...


1. Tigerbalsam - för man om som jag bara är en simpel helgäventyrerska så är man kanske inte alltid i superbra form och då kan det lätt uppstå smärta i otränade muskelgrupper under äventyrsbelastning. Då är det gött att mjuka upp med brännande tigerbalsam på ömma kroppsdelar.

2. Silvertejp - allt går att laga med silvertejp! Fixa värmehandtag till stekpannan, lappa ihop en läckande regnjacka, tejpa fast paddeln i stelfrusna fingrar för att man är för kall för att hålla i den, täta pysande liggunderlag, styra upp tältet så att inte regnet samlas i en irriterande svacka som måste tömmas var tionde minut under natten... Ja, listan kan göras oändligt lång på vad man kan göra med silvertejp!

3. Varm choklad i termos - det som inte silvertejp kan fixa, det kan den varma chokladen ordna till, nämligen råda bot på dåligt humör. En klunk choklad och man är sig själv igen, vad som än har hänt innan dess.

4. Dunjacka - även på sommaren är dunjackan en given ingrediens i packningen. (Speciellt om man tillbringar den i Norge) För hur varmt det än är på dagen, så brukar svettiga aktiviteter slås av på takten till kvällen och då är det lätt att bli frusen. Men en mysig "dunis" fixar den biffen!

5. Kit med första hjälpen - hade jag önskat att jag haft med mig när äventyrshunden skar sig sönder och samman på mina skidors vassa stålkanter. Som tur var hade vi änglavakt den gången och fick hjälp snabbt ändå. Men sen dess har jag alltid med mig första förband, för man vet inte vad som kan hända när man minst anar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.