tisdag 10 januari 2012

Årets äventyrsplatser jag gärna återvänder till

Ni kanske har tröttnat på listor nu? Eller? Jag har några till på lager, så några till får ni stå ut med innan årskrönikan publiceras här på bloggen! Så idag har turen kommit till platser som jag gärna återvänder till. Platser som jag känner att jag liksom inte hann bli riktigt färdig med, det fanns mer saker att upptäcka.

Akveduktpaddling

1. I Dalslands kanals sagolika farovatten. Det paddlades bara en liten sträcka av denna tjugofem mil långa kanal. Visserligen i den häftiga Håveruds-akvedukten, men jag är övertygad om att det finns mer häftigt att upptäcka i denna mytomspunna kanal.

2. Finurliga fjäll Funäsdalen. Ett nyupptäckt skidområde för min del. Här finns allt för alla. Brant offpist, smäckra välpreparerade pister, eleganta längdspår, perfekta pulkabackar och snabba skatespår. Allt serverat i underbar terräng toppat med fjällens bästa våffelstugor. Här är guldkornen uppradade och jag slet mitt hår för att jag inte hann med alla!

3. Uteliv i Barcelona. Nej, jag menar inte "hänga på krogen", jag menar vandringen som fanns bara någon timme utanför mångmiljonstaden. I mina ögon väldigt exotiskt, och jag ville hela tiden ta reda på vad som fanns bakom nästa krök.

4. Nostalgi i Storhogna. Man tror sig vet allt om ett ställe bara för att man har varit där vartenda sportlov sen man var liten knodd. Men ack så fel man kan ha. Här finns mer att upptäcka!

5. Snälla fjäll i Grövelsjön. Jag hade precis kommit hem från vandring på Kungsleden och slogs av hur annorlunda fjällen var i Grövelsjön jämfört med fjällen i Lappland. Så mycket snällare på något vis. Välkomnande. Här vill jag vandra igen, eller varför inte topptura på vintern?

3 kommentarer:

  1. Jag har bestigit Storvätteshogna med längdskidor. Det var spännande nerför sedan. Men anmarschen är lätt och fin med sådana lagg under fötterna i vilket fall.

    SvaraRadera
  2. Så med det sagt vill jag bara säga att det absolut går att topptura i krokarna, men att utförsupplevelsen trots allt är lite bättre längre norrut.

    SvaraRadera
  3. Låter ju väldigt spännande! LÄngdskidor nerför är alltid ett äventyr!:) Måste undersökas i vinter... Turen är bokad till Storhogna, så det blir nog en topptur upp där! Ibland kan det enkla vara gott nog! Tack för tipset! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.