söndag 8 januari 2012

Årets mest magiska ögonblick

Okej, min listning av året fortsätter. I slutet av listningarna kommer det dyka upp en årskrönika. Så håll ut! Idag har jag kommit fram till årets mest magiska ögonblick. Alltså små  tillfällen som under året har förgyllt min äventyrstillvaro. Ögonblick som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Ögonblick som jag blir varm och glad i hela själen när jag tänker tillbaka på dem.


Magisk plats i Hoddevika


1. Äventyrshunden och sovsäcken. Första morgonen i tältet på Fjällräven Classic var det SVINKALLT. Både jag och äventyrshunden frös så vi skakade, varpå han tog saken i egna tassar och kröp ner i min sovsäck där vi slumrade oss varma. Våra mysstunder på morgonkvisten var guld värda för att tanka energi för resten av dagens långa vandringar. Numera är det rutin när vi tältar tillsammans.

2. Stjärnskådning på Gotska Sandön. När mörkret faller på Gotska Sandön blir det mörkt, på riktigt. Det finns inget störande bakgrundsljus och inget annat ljud än havets brus. Att ligga på rygg i den varma sanden och se stjärnorna framträda en och en fick mig att känna mig liten, men ändå en del av något större. Ett magiskt ögonblick att reflektera över vad som är viktigt i livet.

3. Den perfekta ön på Åland. Efter bara en kort stunds paddling dök den upp. Den perfekta ön. Sen kom vi inte längre. Det behövdes liksom inte.

4. Kröken i Hoddevika. Många och långa krokiga vägar senare i Norges minst sagt kuperade landskap svängde vi till slut runt den sista kröken och där, där låg paradiset! Hoddevika, en magisk plats på jorden.

5. Fruset vatten i Fulufjället. Pulsande i djup snö med snöskor ledde fram till Sveriges högsta vattenfall, då skulpterat i is. Synen var mäktig och helt magisk. Jag var liksom inte beredd på att isfallet skulle ta mig så med storm.

2 kommentarer:

  1. Åhh så många härliga listor! Jag läser, inspireras, längtar och planerar.

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra att du hittar inspiration här! :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.