fredag 6 januari 2012

Årets mest oväntade upplevelse

Okej, listningen av året fortsätter. Nu är det dags att lista de äventyr som bjöd på de mest oväntade upplevelserna. Alltså sådant som jag tänkte att det här är ju inte så märkvärdigt, men sen bjöd på en stor upplevelse trots allt.
1. Geocaching. Att något så enkelt som några trasiga gem gömda i en sketen plastlåda någonstans i skogen kan vara så spännande? Vem kunde ha anat det? Inte jag iallafall! Definitivt en sport att fortsätta med.

2. Pow-pow i Åre. Alltså det här händer typ en gång vart hundrade år. Att man prickar in precis de 1,5 dagar som Åre faktiskt har puderåkning i världsklass att bjuda på. Fantastiskt roligt att åka skidor, underbart! Det hela blev ju inte sämre heller för att mina bästa vänner hade mirakelbröllop i Åre kyrka och att seklets bästa bröllopsparty gick av stapeln på Villa Tottebo.

3. Sagovandringen till Trollsjön. Denna mystiska sjö har länge varit jinxad och många har försökt att nå den men aldrig hittat den. Länge var det osäkert om även äventyrerskan också skulle gå vilse, men det hela löste sig till det bästa. En vandring genom sagolandskap med sovande drakar (kändes det som iallafall) utspridda mellan miljarder stora stenblock. En vandring som kändes rakt igenom osvensk och mycket exotisk.

4. Klättringen vid Ågelsjön. Den mest oväntade upplevelsen med det här äventyret var kanske inte själva klättringen, som i och försej gick väldigt bra trots att det varit två år sedan jag klättrade efter fotolyckan, utan det var mest att Matias Björkman hade styrt upp hela balunset! Från maten, till klätterförare, till campingplats där  (numera) den store planeraren till och med hade tagit med VED så att vi kunde ha en ordentligt campfire! Det ni! För er som inte känner herr Matias så är detta med planering en svag punkt, eller jag kanske ska säga att det VAR en svag punkt, för nu verkar vi gå in i en ny era där vi får se helt nya sidor av Matias. Tack Matias för en kanonfin upplevelse!

5. Lära mig att smida. Det här var visserligen inte ett ute-äventyr, det föll mer under kategorin; prova något som jag inte provat förut. Alltså lära mig något nytt. Och helt oväntat tyckte jag det var snorkul att skapa saker av hårdaste järn. Så till den milda grad att jag nu funderar på att smida en tak-krona till vårt nya palats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.