torsdag 5 januari 2012

Årets mest fysiskt krävande äventyr

Okej, först ut i mina rankade listor över året är alltså det jobbigaste äventyren:
1. Vasaloppet. En helt solklar vinnare. Inget snack. Jag har aldrig haft SÅ ont under SÅ lång tid.... Det vill jag aldrig uppleva igen. ALDRIG.

2. Fjällräven Classic. Fantastisk vacker vandring genom svenska fjällvärlden långt upp i norr, och fantastiskt mycket trevliga människor mötte jag under tävlingen som kändes mer som en folkfest. Men jag var så otroligt trött och sliten under hela loppet och varje morgon var en kamp att ta sig ur tältet för att fortsätta vandringen. Utan Anas och Johans jägarsnus hade det aldrig gått.

3. Kamvandringen på Besseggen i Norge. Ett Vasalopp fast utan skidor på fötterna. Norsk vandring när den är som mäktigast men också stenigast. Totalt sönderbränd på hela baksidan av kroppen av den gassande solen och fötter och ben som inget hellre ville checka ut och aldrig mer ta ett steg i hela sitt liv. Funderade helt seriöst på att låta pojkvän bära mig ner för berget...

4. Lodjurs-safari. Så in i helskotta KALLT! Tälta i mars var ingen hit, rent förfrysningsmässigt alltså. Upplevelsemässigt var det rätt okej. Lite fler lodjur, typ ett iallafall, kunde gärna ha fått visa sig.

5. Toppbestigningen av Gausta i Norge.  Första toppturen som gjordes under semestern i Norge i somras. Kroppen var relativt fräsch för att det var första mastodont-vandringen vi tog oss för. Men fan så ont jag hade i min stackars sargade fot (den före detta brutna)  dagarna efter. Jag kunde knappt gå och fick ta hjälp av pojkvän som stöd för att förflytta mig framåt. Även andra fina vandringar i Norge tog ut sin rätt på kroppen, men man vande sig med smärtan efter ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.