onsdag 11 januari 2012

Årets enklaste äventyr

Listningen fortsätter och idag har turen kommit till årets enklaste äventyr, och då menar jag inte enkel som i att det inte var fysiskt ansträngande att utföra dem, utan mer att ibland kan enkla äventyr ge stora upplevelser.

Vad kan finnas bakom kröken tro?

1. Äkta äventyrskänsla på Färnebofjärden. Inga långa sträckor som avverkades, och inte alls långt bort, utan mer ett äventyr på min egen bakgård. Men den extra spänningen låg i att jag inte visste om det gick att paddla hela vägen i den lilla ån som jag tänkt, var det igenvuxet så att jag skulle få släpa kajaken genom tät vass på dyig botten? Äventyrskänsla på max och känslan av att upptäcka något nytt var stark.

2. Mountainbike i Säfsen. Säfsen har verkligen lyckats i sin marknadsföring. Allt är enkelt och iordningställt. Lederna är väl markerade och det finns utmaningar i alla svårighetesgrader. Det går liksom inte att vara missnöjd.

3. Vandring på hemmaplan. Ibland glömmer vi bort vad vi har hemma där vi bor. Ofta strävar vi långt bort för att upptäcka och uppleva. Men ibland räcker det att bara titta bakom husknuten. Det var vad jag gjorde och jag fann storslagen natur och vackra vyer.

4. Turist i min egen stad. Det är inte bara naturen hemmavid som kan erbjuda mäktiga upplevelser, även din egen hemstad kan erbjuda äventyr. Tänk efter, vad skulle du ha gjort om du kom som turist till din egen hemstad? Det kan bli en intressant helg! Det blev det för mig.

5. Isäventyr på Mälaren. Visst, en äkta skridskofantast kanske inte skulle vara så begeistrad över att glida fram på plogad isbana, men om man inte är så petig med iskvalitén så kan februarisolen värma gott i ansiktet och medhavd fika smakar lika gott var man är, så länge som det är utomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.