onsdag 4 januari 2012

Mål-check

Ett helt år av äventyr har nu passerat. Det känns väldigt tomt just nu kan jag säga. Nästan att jag har hamnat i en djup depression. Jag har liksom inget spännande att se fram emot i helgen. Det har blivit vardag att planera för helgens äventyr i veckorna. Och nu, ingen planering alls. Suck. Ni vet, sånt som händer de stora idrottsatleterna när de lägger av med sin elitsport. De börjar knarka, supa hej vilt och lever rövare på stan. Ungefär så kanske det blir för mig....  Eller?

Men iallafall, jag hade ju några mål med året, förutom att äventyra varje helg, så det är dags att stämma av om jag uppnått de målen eller inte.


 1. Vara ute i naturen så mycket som det bara går, därför att jag behöver sinnesro att avsluta mina tankar. -Jajamänsan! Det här målet har jag uppfyllt med råge! Jag har varit ute massor och hunnit tänka så att det knakar i hjärnbarken och jag har nu så mycket idéer i huvudet att jag håller på att spricka! 
 2. Bli en mästarinnornas mästarinna på att göra upp eld, därför att jag varvar ner när jag petar lite i brasan. -Jo, nog har det eldats under året! Det har petats en hel del i brasan vill jag lova. Jag har blivit betydligt mycket bättre på att göra upp eld utomhus även om det regnar och veden är sur som utgången mjölk. Men jag är långt ifrån fullärd. Varvat ner har jag gjort, typ varje helg. Gött. 
 3. Lära mig att läsa kartor, därför att det blir så mycket lättare i livet om jag vet var jag ska. -Japp, kartor har jag blivit mycket bättre på att läsa. Sen att ta med sig karta när jag ska någonstans, det är en annan sak.... GPS är fortfarande något tekniskt som är höljt i dunkel. Men jag börjar få en aning om i vilken riktning jag vill leva mitt liv. 
 4. Röra på mig, därför att min slitna kropp är i behov av renovering. -Yes, det har sportats friskt på helgerna. Motion utomhus gör gott för själen. Hade önskat att jag hunnit med mer träning i veckorna dock... Så hade kanske inte de värsta äventyren blivit så tunga (läs Vasaloppet). 
 5. Andas frisk luft, därför att min trasiga själ behöver lappas ihop. -Jaaaaaa, det har andats frisk luft till den milda grad att jag har haft mycket färre förkylningar än vad jag brukar under året. Och jag har aldrig mått så bra som under detta år då jag fått massor av ego-tid! 
 6. Få se ett lodjur i det vilda, därför att de är så svåra att få syn på. -Nix, här brast det. Trots att jag faktiskt hade världens bästa chans att se ett lodjur i Västeråstrakten som visat sig 12 dagar på raken vid samma plats, men när jag var där, då minsann var lodjuret på disco i en annan stad. Okej, jag såg ett lodjur på Skansen, och insåg att de var mycket mindre än vad jag trodde, men det var ju i det vilda som var målet. Jakten fortsätter nästa år! 
Rätt okej mål-check ändå! Jag är nöjd! 

3 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt äventyrsår Gunnika! Det har varit härligt att läsa och se bilder på dina äventyr! Sjukt imponerande likaså, men är det någon som fixar det är det ju du. :) kram

  SvaraRadera
 2. Hej Gunnika! Nu får du väl göra så att när helgen kommer så får den komma som den vill. Men om du blir paralyserad så kan du ju alltid avsätta tiden till att fundera på vad du kan hitta på härnäst. Tex. Jag har blivit helt fast vid att få se utter. De finns ju men är ganska få. Man får nog ligga i om man vill se en och vara glad om man bara hittar spår efter en.
  Jag skulle vilja tipsa dig om ett ganska inspirerande och väldigt roligt tv-program. "En idiot på resa". Har du sett? Johans och mitt favvo program.
  Hare gott! Hälsningar Ana

  SvaraRadera
 3. Ja, så får det bli, helgen får bli som den blir! :) Konstigt känns det, men det kanske blir bra ändå! :) Utter verkar spännande! Jag kanske hakar på din utmaning, kan det vara svårare än lodjur tro? Vi har ingen TV så jag får väl streama den där idioten! Tack för tipset. Allt gott! /Gunnnika

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.