lördag 7 januari 2012

Årets stoltaste äventyr

Okej, jag rankar vidare, precis som sig bör såhär in på det nya året. Jag blickar tillbaka och reflekterar över mitt äventyrsår. Idag har turen kommit till de äventyr som jag är mest stolt över att ha genomfört. Självklart är jag stolt över att ha genomfört Vasaloppet och Fjällräven Classic trots obeskrivlig smärta, men jag vet inte om just de två äventyren gränsar mot dumdristighet så därför får inte de vara med på listan nedan.


Pinn-passage på Via Ferratan i Skuleberget

1. Via Ferratta på Skuleberget. Okej, själva klättringen var verkligen inte svår, tvärtom, den var rolig och ganska enkel. MEN, det som gjorde det hela mer komplicerat var att jag klättrade med äventyrshunden samt att det visade sig att medföljaräventyrerskan Martina var rädd för höjder. Något som jag missat helt. Så jag är stolt över mig själv för att jag behöll mitt eget lugn på klättringen trots att mitt inre undrade vad fan jag höll på med. Det var svårare än jag trott att klättra med äventyrshunden (som för övrigt skötte sig exemplariskt) och jag kände mig dum och skyldig för att jag inte tagit reda på att Martina hatar höjder och dessutom att jag lurade med henne på något hon inte var stormförtjust i. Men jag lyckades kommunicera tillräckligt lugnt med äventyrshunden för att han skulle lita på mig och vad jag hade tagit med honom på och konversera tillräckligt sansat och lagom peppande med Martina för att hon skulle få mod att fortsätta. Både äventyrshunden och Martina klarade det galant, och det var en stolt känsla som spred sig i bröstet när jag såg deras glädje på toppen av berget.

2. Mountainbike längs hela Roslagsleden. Egentligen heller ingen svår sak i sig. (Okej, första sträckan när det var drivis och två meter snö var lite tung, men följande sträcka och den sista delen var riktigt rolig.) Det var bara det att jag har SNACKAT om att göra detta i 100 år men aldrig kommit iväg. Och nu kom jag äntligen iväg och cyklade hela sträckan. Det gör mig stolt. Mer verkstad och mindre snack liksom.

3. Forskajak i Dala-Floda. Totalt jävla livrädd innan start, var tvungen att nervös-kissa säkert sjutton gånger. Men jag överlevde och bara känslan av att besegra sin rädsla gör mig pösmunk-stolt.

4. Föreläsning på Vildmarksmässan. Jag hade drömt om, innan det här året, att det vore roligt att få föreläsa på Vildmarksmässan någon gång om något häftigt äventyr jag hade genomfört. Och vips, så går den drömmen i uppfyllelse! Jag fick vara med på Vildmarksmässan och berätta om mitt pågående äventyrsår, nervöst och spännande på samma gång. Men jag uppfyllde en dröm jag närt länge och att lyckas med sina drömmar, av det blir jag stolt!

5. Prova på att rida islandshäst. Jag gillar inte hästar, de är stora och oberäkneliga djur som inte vet om sin egen styrka och potential. På det här äventyret gick jag utanför mina egen "comfort zone" och även av sådant blir jag stolt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.